Nová emise na pražské burze - Slovak Telekom

22.04.2015 08:24

Nová emise na pražské burze - Slovak Telekom

 

21. 4. 2015

Burza cenných papírů Praha zahájí dne 12. 5. 2015 obchodování s novou emisí společnosti Slovak Telekom, pod zkráceným názvem STX (ISIN SK1110017722). Podporu likvidity předběžně přislíbily zajišťovat společnosti Česká spořitelna, a.s., WOOD & Company Financial Services, a.s., BH Securities a.s., EQUILOR ZRt, J & T BANKA, a.s. a Patria Finance, a.s.. Cena za akcii bude oznámena bezprostředně po jejím stanovení v rámci úpisu. 
Na pražské burze budou akcie obchodovány na trhu Free Market v českých korunách. Pokud emise splní všechny podmínky pro zařazení do báze indexu PX, počítá burza s tímto krokem v rámci nejbližší možné aktualizace báze indexu, která bude platná od 22. 6. 2015. 
"Slovenský Telekom je přesně ten typ duálního listingu, který pro nás a naše investory dává smysl. Je zajištěna distribuce emise na lokální úrovni a likvidita bude podporována tvůrci trhu. Pokud vše půjde tak jak předpokládáme, bude emise zařazena do indexu PX, což bude dalším impulsem pro posílení likvidity. Na základě doposud známých informací o cenovém rozpětí emise a její velikosti, předpokládáme její zařazení do indexu PX s váhou mezi 6 % a 9 %“, říká Petr Koblic, generální ředitel skupiny CEE Stock Exchange Group a Burzy cenných papírů Praha.
Akcie společnosti Slovak Telekom prodává slovenský stát prostřednictvím Fondu národního majetku. V rámci privatizace 49% podílu státu, který reprezentuje celkem 42 341 537 kusů akcií, je až 10% podílu určeno k nabídce drobným investorům z České a Slovenské republiky. Prodej tohoto podílu na území ČR zajišťují Česká spořitelna a WOOD & Company. Obchodování s emisí bude současně probíhat na burzách v Praze, Londýně a Bratislavě.

 

Zdroj: www.bcpp.cz