Jak bohatnou milionáři? Cest k mimořádnému bohatství není mnoho

12.06.2015 13:18

Jak bohatnou milionáři? Cest k mimořádnému bohatství není mnoho

 

| redakce

Jak být skutečně bohatý? Duchovně bohatí můžete být mnoha způsoby, teď je ale řeč o reálném, materiálním blahobytu. Návod je poměrně jednoduchý, je potřeba jediné - veškerý váš čas a peníze.

Návrh: Ročně se vaše jmění navýší o tři procenta a více. Na druhou stranu se může stát, že kterýkoli den přijdete o vše (a nemusí to být vaší vinou). Lákavá nabídka? Zřejmě nikoli. Miliony lidí po celém světě ji ovšem již přijali. Tím, že každý den chodí do práce a pracují pro někoho jiného.

Tato analogie samozřejmě není dokonalá, zaměstnanec dostává pravidelný plat. Občas může dostat i přidáno, ale růst je vždy omezený. Pád (ztráta zaměstnání) je naopak neomezený, o příjem lze přijít ze dne na den.

Chcete-li být opravdu bohatí, práce pro někoho druhého podle všeho není nejlepší cestou. Americká IRS zveřejnila statistiku 400 subjektů s nejvyšším očištěným hrubým ročním příjmem v rozpětí let 1992-2009. Abyste se do podobného žebříčku dostali, možná byste měli šanci s ročním příjmem okolo 77,4 milionu dolarů. Průměrný příjem osob v tomto žebříčku nicméně dosahoval 202,4 milionu dolarů.

Kde tito lidé ke svým penězům přišli? Například v roce 2009 tvořila mzda 8,6 % jejich ročních hrubých příjmů, úroky tvořily 6,6 %, dividendy 13 %, firemních partnerství 19,9 % a kapitálové příjmy 45,8 %.

Z toho vyplývají jasné závěry:

  • Z práce za mzdu pohádkově nezbohatnete.
  • Nestane se to ani skrze bezpečné investice (příjem z úroků).
  • Dokonce ani díky vlastnictví cenných papírů obřích korporací.
  • Teprve vlastní byznys vám dá solidní základ a možná jednoho dne...
  • ...vygeneruje obří příjem, načež budete skutečně bohatí.

Svým vlastním pánem

Být skutečně bohatý ale není (jen) o penězích. Jde o výsledek investice do sebe i druhých, ochoty podstoupit riziko, schopnosti udělat stovky malých správných rozhodnutí a jedno či dvě opravdu velká a správná rozhodnutí. Pokud převezmete zodpovědnost a stanete se podnikateli, můžete uspět.

Každý podnikatel se okamžitě rozzáří, mluví-li o možnosti řídit si svou práci sám, dělat svá vlastní rozhodnutí (ale i své vlastní chyby). Podnikatelé nejsou limitovaní ani finančně, ani osobně. Cítí se skutečně bohatí, a to i duchovně. Bez ohledu na finanční výsledky svého byznysu se většinou cítí bohatí díky svobodě, kterou jim jejich činnost poskytuje.

Anebo vsadit sazku a stanete se miliardářem :-)

zdroj: www.investicniweb.cz